Evenemang | 2024-05-27

Varmt välkommen till vår innergård och vårt fullmatade Almedalsprogram!

Läs mer Läs mer

Fastighetsvärdering

Som ett av Sveriges ledande värderingsföretag erbjuder vi dig all form av värdering - oavsett om din fastighet är bebyggd, är en skogsfastighet eller utgörs av råmark. Vi kan hela Sverige och våra lokala värderingsexperter finns där du är och kan hjälpa dig med all typ av fastighetsvärdering.

Gedigen kompetens Värdefulla insikter som du kan agera på

Om du står inför köp, försäljning eller större investeringar och möte med kreditgivare kan våra experter ge dig relevanta insikter som du kan agera på. Med gedigen kompetens om lokala marknader och kvalificerad datainsamling utför vi värderingar av allt ifrån kommersiella fastigheter, bostadshyreshus, köpcentrum, industrier och specialfastigheter, skogsvärdering och lantbruksvärdering.

Vi levererar fastighetsvärderingar till landets ledande fastighetsbolag, banker, kommuner och myndigheter och kan på kort tid sätta samman rikstäckande projektorganisationer för värdering av kommersiella fastigheter, inför köp- och säljprocesser, bokslut, kreditgivning, överlåtelser och tvister.

Kunduppdrag:

Unobo

Kvalificerad datainsamling Marknadens bästa databaser

Du kan alltid lita på att de värderingar, analyser och bedömningar av marknaden som vi på Svefa levererar baseras på solida fakta. Vi har exakt, uppdaterad och lättillgänglig marknadsinformation. En av anledningarna till detta är de högkvalitativa system vi använder för fastighetsuttag, fastighetssök, ortsprisinformation och automatiska värderingar av småhus och bostadsrätter. System och fakta som vi också säljer vidare till andra fastighetsaktörer, bland annat till banker, kreditinstitut och stora fastighetsägare.

Auktoriserad fastighetsvärderare Fastighetsvärderare med kvalificerad erfarenhet enligt nationell och internationell standard

Med över 60 fastighetsvärderare och analytiker är vi ett av Sveriges ledande värderigsföretag. Svefa strävar efter att samtliga våra värderare skall nå auktorisation som värderare enligt nationell eller internationell standard och är det svenska bolag med flest auktoriserade värderare. Syftet med auktorisationen är att kunna redovisa högt kvalificerade fastighetsvärderare. Genom auktorisationen blir det även tydligt för dig som uppdragsgivare vilka krav och förväntningar du kan ställa samt att våra värderare kontinuerligt fokuserar på att ligga i framkant avseende kunskap och kompetens. Vi finns i hela landet och nära dina fastigheter. Detta tillsammans med oberoende databaser ger en unik förståelse och överblick av den svenska fastighetsmarknaden.

Idag har vi auktorisation inom ledande nationell och internationell standard och är ett av få svenska företag som tillsammans med vår samarbetspartner i Tysklad kan erbjuda värderingar med certifieringen inom HypZert Real Estate Valuer for Mortgage Lending Valuation, MLV. Läs gärna mer om vad auktorisation innebär hos Samhällsbyggarnas och RICS

Expertis Våra värderingstjänster

Storhusvärdering

Med över 60 auktoriserade fastighetsvärderare och analytiker över hela landet är Svefa ett av Sveriges ledande värderingsföretag. Vi finns i hela landet och har erfarenhet från alla typer av värderingsobjekt. Vår specialitet är värdering av råmark och byggrätter, samhällsfastigheter samt rättsekonomiska värderingar. Här hittar du kontaktuppgifter till våra auktoriserade värderare

 • Våra kunder är landets ledande fastighetsbolag, banker, kommuner och myndigheter.
 • Vi har erfarenhet från alla typer av värderingsobjekt.
 • Vår specialitet är värdering av råmark och byggrätter, samhällsfastigheter samt rättsekonomiska värderingar
 • Våra fastighetsanalyser utgår ifrån våra unika. egenutvecklade fastighetsinformationssystem som bygger på gedigen kompetens och kvalificerad datainsamling.

Skog & Lantbruksvärdering

Svefa är Sveriges enda oberoende och rikstäckande skog och lantbruksvärderare. Våra skogs- eller lantbruksvärderingar är av mycket hög kvalitet och används ofta som underlag i rättssituationer och i förhandlingar.  Som fastighetsägare får du ett kraftfullt dokument som i en och samma handling visar hela fastighetens framtidspotential. Det är ovärderlig kunskap att ha om du står inför köp, försäljning, större investeringar eller möte med kreditgivare. Här hittar du kontaktuppgifter till våra auktoriserade värderare.

 • Självständiga och oberoende utan kopplingar till virkesindustri eller markägarorganisationer.
 • Marknadens bästa och omfattande databas med kvalitetssäkrad och analyserad information om skogsfastighetstransaktioner.
 • Störst i Sverige med flest auktoriserade skogsvärderare

Läs mer om värdering av skog och lantbruk

Rättsekonomisk värdering

Svefas rättsekonomer kan hjälpa dig med alla värderingsfrågor som styrs av lagar, rättsfall och praxis. Vi har lång och bred erfarenhet av att arbeta med markåtkomst och ersättningsfrågor. Tack vare vår storlek och lokala närvaro  kan vi erbjuda kontinuerlig tillgång till kunskap, kompetens och personal. 

 • Våra korrekta värderingar spar tid och pengar åt våra uppdragsgivare
 • Vi har lång och bred erfarenhet från komplexa markåtkomst och ersättningsfrågor
 • Vi finns i hela landet och våra experter har mycket god lokal förankring och kännedom
 • Bland våra kunder återfinns kommuner, statliga och kommunala lantmäteriet, Trafikverket, Naturvårdsverket och större elbolag.

Behöver du hjälp med värdering?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Är du nyfiken på våra värderingstjänster?

Jan Tärnell Affärsområdeschef Värdering & Analys

010-603 87 23

jan.tarnell@svefa.se

Stockholm

Paul Nord Affärsområdeschef Skog & Lantbruk

010-603 86 92

paul.nord@svefa.se

Vänersborg

Kontakta oss

Skriv några rader om dina utmaningar, mål och önskad utveckling så kontaktar en rådgivare dig inom kort.

Läs mer

Vi är experter på hela fastighetssektorn. Med spetskompetens och lokal närvaro kan vi skapa komeptens som får värden att växa i alla branscher.